Novi poraz za Slavena Bilića, Tottenham opet kiksao

Bournemouth postigao četiri gola

Novi poraz za Slavena Bilića, Tottenham opet kiksao

S. Bošković

Engleska premier liga polako se zakuhava, a danas je na redu bilo treće kolo koje je donijelo novi poraz West Hama Slavena Bilića, pobjedu Palace, te tri remija.

Crystal Palace i Aston Villa odigrali su odličan susret koji je završio pobjedom domaće ekipe rezultatom 2:1. Oba gola na susretu plod su igrača domaćeg tima.


Nakon 70 minuta igre Dann je glavom iz kornera pogodio za 1:0. Pet minuta kasnije Souare je skrenuo loptu u vlastitu mrežu, a pobjedu 

Identičnim rezultatom završen susret između Leicestera i Tottenhama. Gosti iz  Londona bili su mnogo bolji, te su zasluženo poveli predivnim golom Allija u 81 minuti igre. Dvije minute kasnije, ove sezone sjajni Mahrez, poravna na 1:1.

Još jedan susret završen je s podjelom bodova.Norwich i Stoke remizirali su također s 1:1. Diouf je goste, na asistenciju novog pojačanja Shaqirija pogodio za 1:0. Ipak, Kanarinci su izjednačili nakon pola sata igre preko Martina.

I četvrti put danas, utakmica Premiershipa završava s 1:1. Ovaj put su Sunderland i Swansea odigrali taj, vidno popularni rezultat. Labudovi su zaplivali kada je Gomis u završnici prvog dijela pogodio za 1:0. Ipak, ekipa Dicka Advocatta, koja ove sezone igra očajno poravnala je preko Defoa.

Ljepoticu kola odigrao je Bilićev West Ham, koji je igrao protiv novog prvoligaša Bournemoutha. Završeno je 4:3 za goste, koji su u prva dva kola bili bez boda.

Dva gola Wilsona u prvih pola sata doveli su goste u sjajnu poziciju. Ipak, Čekićari poravnaju nakon samo osam minuta igre u nastavku. Noble iz penala, te Kouyate su pogodili.

Vodstvo nije dugo trajalo Pough je povisio na 3:2. U 79 minuti Jenkinson dobija crveni karton, a Wilson trećim golom postavlja rezultat na 4:2.

Nadu Biliću je vratio Maiga, no osim nadanja West Ham nije mogao puno više.

Leicester je i dalje vodeći, dok je iza , također s sedam bodova Manchester United. Na dnu ljestvice je Sunderland s samo jednom bodom iz tri susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska premier liga, treće kolo: Crystal Palace - Aston Villa 2:1 (Dann 71', Sako 87', Souare (ag) 77')
Leicester - Tottenham 1:1 (Mahrez 83', Alli 81')
Norwich - Stoke City 1:1 (Martin 28', Diouf 11')
Sunderland - Swansea 1:1 (Defoe 62', Gomis 45+3')
West Ham - Bournemouth 3:4 (Noble 48', Kouyate 53', Maiga 83', Wilson 11', 28', 79', Pugh 66')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.