Novi Portugalac stigao u Wolverhampton

Podence potpisao

Novi Portugalac stigao u Wolverhampton · Zvanično

Prije nekoliko dana su se pojavile informacije da će portugalska kolonija u Wovlerhamptonu postati brojnija za još jednog člana.

Podence je u Olympiacos došao na ljeto 2018. godine iz Sportinga za sedam miliona eura, a odličnim partijama u dresu grčkog velikana je zaradio transfer u Premier ligu.

Portugalac je sa Wolverhamptonom potpisao ugovor do 2024. godine, a sada se piše da su Vukovi za njegov transfer izdvojili 21 milion eura.

To znači da je transfer Daniela Podencea postao najskuplji "izlazni" u historiji Olympiacosa, dok je 24-godišnjak postao i drugo najskuplje pojačanje Wolverhamptona. Titulu najsupljeg i dalje drži Raul Jimenez (38 miliona eura), dok je Podence iza sebe ostavio Jonnyja Otta, Adamu Traorea, Pedra Neta, Patricka Cutronea...

Podencea na Molineuxu dočekuje prava portugalska kolonija. Od ranije su tamo Rui Patricio, Ruben Vinagre, Joao Moutinho, Bruno Jordao, Diogo Jota i Pedro Neto. Tu je naravno i trener Nuno Espirito Santo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi