Novi šoping Liverpoola u Rimu
Foto: EPA

Službena ponuda za Alissona

Novi šoping Liverpoola u Rimu

M. Šljivak

Engleski velikan Liverpool ponovo je krenuo u šoping u Rim.

Nakon što su prošlog ljeta doveli Mohameda Salaha, Redsi bi ovog puta rado vidjeli brazilskog golmana Alissona Beckera u svojim redovima.

Simon Mignolet i Loris Karius konstantno se smjenjuju na pozicijama jedinice tima sa Anfielda. Ipak, Jurgen Klopp traži novog golmana za narednu sezonu, a kao idealno rješenje vidi golmana Rome Alissona.

Kako navodi Sky Sports, Liverpool pokušava završiti transfer već u narednom periodu. Poslali su službenu ponudu rimskom timu i sada se očekuje odgovor od rukuvodstva Vučice.

Engleski tim želi da se dogovor dovrši prije ljeta i ozbiljno su krenuli u lov na 26-godišnjeg Brazilca koji ove sezone brani zaista sjajno u dresu Rome.

Navodno bi Alissonov transfer mogao porušiti sve rekorde kada je jedan golman u pitanju jer Roma traži gotovo 80 miliona eura za usluge sjajnog čuvara mreže.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Član italijanskog tima brazilski golman posao je 2016. godine, a stigao je iz ekipe Internacionala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi