Novi Travnik deklasirao Budućnost za povratak u Prvu ligu FBiH

Velika pobjeda Novotravničana

Novi Travnik deklasirao Budućnost za povratak u Prvu ligu FBiH

S. Mlaćo

Danas su odigrani revanš susreti kvalifikacija za plasman u Prvu ligu FBiH.

Budućnost je u Novi Travnik doputovala sa prednošću 2:0, ali publika je vidjela dosta uzbuđenja i na kraju ipak slavlje domaćih koji su napravili pravu malu senzaciju te slavili 4:1.

Novi Travnik je prvi zaprijetio u 17. minuti kada je šutirao kapiten Skopljak, no golman Mujkić sigurno brani. Nešto kasnije pokušao je i Ramić, ostalo je 0:0.

U 23. minuti sjajna šansa za Novotravničane. Petak je bio sam, ali se ne snalazi i propala je sjajna šansa. Budućnost je prijetila iz kontri, a zatim je Ćutahiju isprobao Trumić.

Domaći navijači su se radovali u 35. minuti kada prelijep pogodak postiže Petak. Tek što je počelo drugo poluvrijeme Mamuša pogađa za 2:0.

Bila je to erupcija oduševljenja kod domaćih navijača, ali sve je smirio Berbić koji je nedugo zatim smanjio na 2:1.

Nisu se domaći predavali iako je nade bilo sve manje. U 80. minuti penal za domaće. Siguran realizator bio je Hodžić i domaćima je trebao jedan pogodak za plasman u Prvu ligu FBiH.

Krenuli su izabranici Olivera Vujice na sve ili ništa, te im se to isplatilo pet minuta prije kraja kada Hodžić matira Mujkića za 4:1.

Na kraju veliko slavlje domaćih igrača i navijača s obzirom da će se u Novom Travniku naredne sezone igrati prvoligaški nogomet.

NK Novi Travnik - FK Budućnost 4:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Smajić, Buljubašić, Ramić, Hodžić, Heco, Petak, Mamuša, Skopljak.

FK Budućnost: Mujkić, Trumić, Gogić, Sulejmanović, Mustafić, Šehić, Mahmutović, Zulić, Džinić, Idrizović.

Top Komentari

Gari Garinča
Iskrene čestitke komšijama na ulasku u viši rang. Nisu stali ni kad je protivnik smanjio na 2:1. U svim elementima nogometne igre nadigrali Budućnost, koja nije ni sjena one nekadašnje ekipe iz Banovića.
3 0
disident7
Kuko nema stele kako je izasao iz SDA.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi