Trumić i Džinić približili Budućnost Prvoj ligi FBiH
Oba pogotka postignuta u prvom poluvremenu

Banovićani sa dva gola prednosti putuju na revanš

Trumić i Džinić približili Budućnost Prvoj ligi FBiH

S. Mlaćo

Budućnost je napravila korak bliže Prvoj ligi FBiH. U prvom meču kvalifikacija za plasman u Prvu ligu FBiH Banovićani su danas na svom terenu savladali prvaka Druge lige Zapad NK Novi Travnik rezultatom 2:0.

Izabranici Munevera Rizvića došli su do vodstva u 15. minuti. Oboren je Trumić u šesnaestercu gostiju, sudija pokazuje na najstrožiju kaznu, a isti igrač je bio precizan za slavlje domaćih navijača.

Sedam minuta kasnije Heco je uzvratio, no iskusni golman Denis Mujkić brani. Taj promašaj kaznio je u 26. minuti Džinić i na semaforu je pisalo 2:0.

Pred sami kraj prvog poluvremena dvije sjajne prilike za goste. Prvo je pokušao Ramić, a zatim Heco, no Mujkić je pokazao svoje kvalitete.

Novi Travnik je bio nešto bolji rival na otvaranju drugog dijela ali gosti su sebi otežali posao kada je Silajdžija 20-tak minuta prije kraja zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Ipak, gosti su nisu stali. Zaprijetio je Smajić, Mujkić ispod prečke brani.

Do kraja bez uzbuđenja i Banovićani na revanš koji se igra u nedjelju u Novom Travniku putuju sa dva gola prednosti.

Kvalifikacije za Prvu ligu FBiH:

FK Budućnost - NK Novi Travnik 2:0 (Trumić, Džinić)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Budućnost: Mujkić, Mahmutović, Berbić, Šehić, Džinić, Trumić, Mustafić, Sulejmanović, Zulić, Idrizović, Gogić.

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Smajić, Ramić, Hodžić, Heco, Petak, Skopljak, Turić, Silajdžija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi