Novi Travnik i Rudar u finalu turnira u Vitezu

Sigurne pobjede federalnih prvoligaša

Novi Travnik i Rudar u finalu turnira u Vitezu

Danas je u Vitezu počeo 23. Memorijalni turnir "Galib Mujičić". U prvom meču snage su odmjerili Novi Travnik i Rudar iz Han Bile, a Novotravničani su slavili sa visokih 4:0.

Novi Travnik je poveo pogotkom Skopljaka, a na 2:0 je povisio Petak u 38. minuti. U 53. minuti na semaforu je pisalo 3:0. Pogodio je Goloman, a konačnih 4:0 postavlja Heco dvije minute prije kraja.

NK Novi Travnik - FK Rudar Han Bila 4:0

NK Novi Travnik: Čutahija, Skopljak, Čosić, Goloman, Silajdžija, Sulić, Petak, Hodžić, Čakić, Nebić, Buljubašić.

FK Rudar Han Bila: Zukić, Dervišević, Osmanović, Selman, Bajramović, Torlak Em., Torlak El., Palić, Fajkić, Selman F., Selman I.

U drugom polufinalnom susretu Rudar iz Kaknja je savladao FK Vitez 3:0. Palata dovodi Rudar u vodstvo u 54. minuti, a samo mminut kasnije Fahrudin Kovač povisuje na 2:0.

Isti igrač u 61. minuta pogađa za konačnih 3:0.

FK Vitez - FK Rudar Kakanj 0:3

FK Vitez: Selman, Šipčić, Fetić, Imamović, Delić, Osmančević, Šut, Mehić, Pjanić, Haskić, Zukan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar Kakanj: Bekan, Musić, Kubat, Smaka, Kovač A., Topalović, Subašić, Imamović, Kovač M., Čatić, Palata.

Meč za treće mjesto igra se sutra od 16:30, a finale u 18:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti