Novi Travnik razmontirao Bosna Semu

Prijateljski meč

Novi Travnik razmontirao Bosna Semu

Samir Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika i Bosna Seme iz Sarajeva danas su odigrali prijateljski susret na stadionu u Nević Polju, a tim iz N.Travnika slavio je sa visokih 5:1 (1:0) te u potpunosti nadigrao goste iz glavnog grada naše zemlje.

Novotravničani su poveli u 23.minuti kada nakon kornera mrežu Ibre Hodžića glavom pogađa Vedad Jaganjac, novopridošlo pojačanje domaćih.

U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta uzbudljivu utakmicu, a kod gostiju vrijedi izdvojiti pokušaj Kovačića, međutim rezultat se nije mijenjao i na pauzu se otišlo minimalnom prednošću za domaće.

U drugom poluvremenu još pet pogodaka. Gosti su izjednačili u 54.minuti preko Oglečevca koji pogađa suprotno rašlje domaćih, a tri minute kasnije rezervista Mamuša ponovo dovodi svoj tim u prednost.

U 60.minuti jedan gostujući igrač igra rukom, a  glavni sudija Jasmina Varupa pokazuje na penal. Sigurna je opet bio Ivan Mamuša. U 72.minuti slobodan udarac za domaće sa 20-tak metara, a ponovo Ivan Mamuša prelijepo pogađa gol gostiju i postiže svoj het trick u ovom susretu.

Konačan rezultat postavio je Petak u 82.minuti kada sa par metara trese mrežu gostiju.

Susret u Nević Polju odigran je pred 50-tak gledalaca uz velike vrućine, a sjajan posao obavile su sudije ovog duela Jasmin  Varupa, Igor Puzović i Admir Malkoč.

NK Novi Travnik : NK Bosna Sema 5:1 (1:0)

Stadion u Nević Polju. Gledalaca:50. Glavni sudija: Jasmin Varupa. Pomoćnici: Igor Puzović i Admir Malkoć.

NK Novi Travnik: Palalić, Hafizović, Jurčević, Jaganjac, Jusić, Tabaković, Mehić, Šehić, Seferović, Grebenar, Vujica.  Još su igrali: Terzić, Čakić, Mamuša, Petak, Baručija, Silajdžija, Đaja. Trener: Almir Tolja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bosna Sema: Hodžić, Sinanović, Zukić, Muharemović, Čatić, Kadrić, Dudo, Kovačić, Oglečevac, Mujić, Bečirević. Još su igrali: Adžić, Brdar, Šarić, Handanović, Đedović, Korić, Palić, Hota, Poračanin, Tipura, Drešković, Kovačević, Tahiri. Trener: Emir Alihodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti