Novi trener Barcelone već ima listu želja
Foto: EPA

Valverde se odmah "bacio" na posao

Novi trener Barcelone već ima listu želja

E. Čaušević

Barcelona je jučer zvanično potvrdila da je Ernesto Valverde novi trener kluba sa Nou Campa.

Valverde je na klupu katalonske ekipe stigao umjesto Luisa Enriquea koji je napustio Barcelonu nakon što mu je na kraju ove sezone istekao ugovor. Nekadašnji trener Athletic Bilbaa s Kataloncima je potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost da isti produži za još jednu sezonu.

Iako je tek jučer stigao na klubu Barce ovaj španski stručnjak već se "bacio" na posao. Pred Valverdeom je težak zadatak s obzirom da Barcu očekuje remont igračkog kadra i već je najavljeno da će biti dosta odlazaka, ali i dolazaka na Nou Camp.

Španski mediji prenijeli su danas da Valverde na svojoj listi želja već ima nekoliko igrača. Prva želja mu je veznjak Manchester Uniteda, Ander Herrera, s kojim je sarađivao već u Bilbau. No, teško je očekivati da će Crveni đavoli pustiti ovog igrača, a u tom slučaju rezervne opcije su Steven N'Zonzi i Manu Trigueros.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Valverde će pokušati dovesti Hectora Bellerina na poziciju desnog beka koja je trenutno najveći problem Barcelone. Pored njega, Valverde će pokušati dovesti pojačanje iz dojučerašnjeg kluba Bilbaa, a na njegovoj meti je sjajni francuski štoper Aymeric Laporte. Sigurno je da nas očekuje dosta uzbudljiv ljetni prelazni rok barem što se tiče Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi