Novi udar na kasu Rome: Chelsea traži 25 miliona za Salaha
Foto: EPA

Roma u problemu

Novi udar na kasu Rome: Chelsea traži 25 miliona za Salaha

Midhat Šljivak

Mohamed Salah može napustiti Chelsea za 25 miliona eura, odlučili su u rukovodstvu aktuelnog engleskog prvaka.

Egipatski fudbaler ne nalazi se u prvom planu kod Josea Mourinha. Posebni ga nije poveo na turneju s ostatkom tima, te je stavljen na transfer listu.

Pored mnogobrojnih ekipa koje su Salaha željele vidjeti u svojim redovima je i Roma, ali nisu očekivali da Chelsea postavi visoku cijenu za Salaha. 

Plavci iz Londona zahtijevaju čak 25 miliona eura, te je sada veliko pitanje hoće li rimski klub i dalje pokušavati da dovede sjajnog ofanzivca. Ipak, jedan dio italijanskih medija tvrdi kako je dogovor postignut kasno sinoć, ali da će Salah narednu sezonu provesti na pozajmici u timu s Olimpica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Salah je pažnju velikana evropskog fudbala privukao sjajnim igrama u Ligi prvaka, u dresu švicarskog Basela, a najkonkretniji u njegovom dovođenju bio je Chelsea.

No, u Londonu se nije uspio nametnuti, te odlazi u Fiorentinu na posudbu. Ubrzo postaje jedan od najboljih igrača Viola, gdje u 16 utakmica postiže šest golova. 

Sjajni reprezentativac Egipta ni ove sezone neće biti u planovima portugalskog stručnjaka Jose Mourinha i sigurno je da će napustiti klub.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti