U subotu na rimskom Olimpicu pada rekord

Sastaju se Lazio i Juventus

U subotu na rimskom Olimpicu pada rekord

A. Čaušević

U subotu će na stadionu Olimpico snage odmjeriti drugoplasirana i trećeplasirana ekipe Serije A, Lazio će dočekati Juventus. 

Na kultnom rimskom stadionu past će rekord po posjećenosti u ovoj sezoni što možda i najbolje pokazuje kakav mamac za publiku je torinska Stara dama.

Do danas je prodato 29.000 ulaznica od kojih 10.000 su kupili navijači Bianconera, na tu cifru se treba dodati 20.300 pretplatnika što znači da je već sada zagarantovano prisustvo skoro 50.000 navijača.

Do utakmice su ostala dva dana, a u rimskom klubu vjeruju da će se za vrijeme utakmice na tribinama nalaziti 60.000 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prodaja ulaznica je slobodna. Prethodno je dogovoreno da čitava južna tribina pripadne pristalicama Juventusa kojih će biti u velikom broju.

Dosadašnji rekorda na Olimpicu u ovoj sezoni zabilježen je na startu sezone kada je rimski derbi između Lazija i Rome pratilo 48.889 navijača oba tima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti