Trenutak nepažnje je bio dovoljan da se novinarki sruši svijet: Nije bila ni svjesna šta joj rade...

Na kraju su joj prigovorili da ne glumi žrtvu

Trenutak nepažnje je bio dovoljan da se novinarki sruši svijet: Nije bila ni svjesna šta joj rade...

Admin Čaušević

Kolumbijskoj novinarki ukraden je mobitel tokom izvještavanja sa slavlja titule prvaka kluba Milionario nakon što su pobijedili Atletico Nacional. U nekoliko sekundi se najbolje mogao vidjeti očaj jedne osobe kada izgubi možda i najvažniju materijalnu stvar u današnje vrijeme.

Mayra Tenorio bila je žrtva pljačke dok je pokušavala komunicirati s navijačima koji su bili ispred stadiona El Campin. Nije uspjela vratiti svoj mobitel, a frustrirajući izrai njenog lica postali su viralni u južnoameričkoj zemlji.

"Nisam mogla vidjeti ko, ali najozbiljnije je što osjećam da više ne mogu mirno izaći na ulicu jer sam bila normalna, radila sa, a na kraju sam opljačkana.

"Zato smo odlučili objaviti snimku. Imam lokaciju mobitela, već sam podnijela itužbu, ali treba pričekati da vidimo hoće li se moći vratiti", objasnila je novinarka.

Atraktivna plavuša je izgledala zaista očajno kada je shvatila da je ostala bez mobitela, prvo se hvatala za džepove, a kada je shvatila da sve gotovo uhvatila se za glavu.

Oglasi

"Bila sam na izlazu sa stadion El Campin, kada su navijači malo po malo počeli izlaziti. Nisam baš vidjela kada se stvorio cijeli taj krug oko mene."

"Shvatio sam da sam opljačkana jer su mi slušalice bile spojene na mobitle koji mi je služio kao povrat informacija i naravno, čim je ukraden osjetila sam da nema signala", objasnila je ona.

Na svom TikTok profilu novinarka je iznijela više detalja o pljački:

"Ja sam ta novinarka koja stoji, dezorijentirana i stavlja ruku na glavu jer joj nije jasno kako joj se tako nešto može dogoditi dok je na poslu."

"U tom sam trenutku sam bila sretna i uživala sam okružena navijačima."

"Neću reći da je osoba koja je ukrala mobitel navijač jer navijač ima strast prema fubalu i ljubav prema sportu."

"S obzirom na sva mišljenja, komentare i bilješke koje sam pročitala o događaju, ne smijemo normalizovasti krađu niti dopustiti da žrtva bude krivac."

Iako je opljačkana dosta zlonamjernih komentara je Mayri poručilo da pretjeruje zbog čega je i poručila se krajnje vrijeme da se pljačka prestane smatrati normalnom pojavom u Kolumbiji.

Najnovije vijesti