Novo iznenađenje za navijače Rome: Alessandro Florenzi u januaru napušta klub

Nezadovoljan statusom u ekipi

Novo iznenađenje za navijače Rome: Alessandro Florenzi u januaru napušta klub

E. Čaušević

Italijanski mediji uveliko špekulišu o tome da će Roma itekako biti aktivna u januaru u prelaznom roku.

Roma prije svega ima dosta problema sa povrijeđenim igračima, te se očekuje da dovedu nekoliko pojačanja u veznom redu i napadu. No, kako stvari stoje bit će i onih koji će napustiti Olimpicom početkom 2020. godine.

Navijači Rome su iznenađeni nakon pisanja medija da u klubu ozbiljno razmišljaju o tome da prodaju kapitena Alessandra Florenzija. Ovaj 28-godišnji igrač već je sedam godina standardni član Rome, ali se ove sezone nije baš naigrao.

Florenzi je kod Paula Fonsece odigrao devet mečeva u dosadašnjem dijelu sezone zbog čega sigurno ne može biti zadovoljan. Gazzetta dello Sport objavila je jutros da bi Florenzi u januaru mogao napustiti Romu što je iznenadilo navijače ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, interes za njega pokazali su Inter, Fiorentina, Lyon i Shanghai Shenhua koji su spremni da kupe Florenzija bez opcije da polusezonu ide na posudbu.

Florenzi se našao u drugom planu nakon dolaska Leonarda Spinazzole, a navijači su bijesni što će još jedan kapiten u svega nekoliko godina napustiti Romu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi