Novo priznanje: Dilaver u timu kola poljske Ekstraklase

Igra sjajno u Lechu

Novo priznanje: Dilaver u timu kola poljske Ekstraklase

Bh. internacionalac Emir Dilaver protekle sedmice odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za Lech.

Dilaverov tim je u okviru 19. kola poljske Ekstraklase na svom terenu savladao Cracoviju s 1:0, a jedini gol na utakmici bio je djelo upravo ovog 26-godišnjeg fudbalera koji je rođen u Tomislavgradu.

Po završetku utakmice Dilaver je izlazeći s travnjaka dobio zaslužene ovacije, a očekivano se ponovo našao i u najboljem timu kola prema izboru zvaničnog sajta Ekstraklase.

Osim Dilavera, u najboljem timu 19. kola poljskog šampionata nalaze se još: Kelemen (Jagiellonia), Warcholak (Arka), Dabrowski (Legia), Burliga (Jagiellonia), Hamalainen (Legia), Szymanski (Plock), Novikovas (Jagiellonia), Siemaszko (Arka), Piech (Slask) i Swierczok (Zaglebie Lubin).

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U ovoj sezoni Dilaver je proveo skoro 1.500 minuta na terenu i trenutno je jedan od najstandardnijih igrača u timu Nenada Bjelice. Za Lech, podsjećamo, nastupa od ovog ljeta nakon što je prethodno uspješno nosio dres Ferencvaroša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi