Novo ruho: Rezervni dres Hrvatske iznenadio navijače

Kockice i na plavom

Novo ruho: Rezervni dres Hrvatske iznenadio navijače

Američki proizvođač sportske opreme Nike i zvanično je predstavio dres u kojem će reprezentacija Hrvatske nastupiti na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. 

Prva garnitura je, po običaju, kockasta i u odnosu na prethodnu je doživjela blage promjene u vidu nakošenih kvadratića po uzoru na legendarni dres iz 1998. godine sa Svjetskog prvenstva. 

No, ono što je iznenadilo hrvatsku javnost je rezervni dres. Plava garnitura je osvanula u novom ruhu i od sada će je "krasiti" kvadratići tamnoplave boje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji. Sviđa mi se novi dres jer komibinira tradiocionalne elemente s modernim detaljima", kazao je Luka Modrić za službenu stranicu HNS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi