Novoformirani klub želi Rooneya od 2018. godine

Odlazi preko bare?

Novoformirani klub želi Rooneya od 2018. godine

Novoformirani američki klub Los Angeles želi 2018. godine u svojim redovima imati Waynea Rooneya. 

U proteklim sedmicama mediji su špekulisali da će Rooney (31) napustiti Old Trafford, pošto je izgubio status kakav je imao ranije, a to je pokušao iskoristiti kineski Peking koji je nudio bogatstvo za kapitena reprezentacije Engleske.

Rooney se na kraju zahvalio na ponudi, a uprskos njegovoj želji da ostane u timu, novoformirani Los Angeles će, nakon što za dvije godine debituje u MLS-u, insistirati na njegovom dovođenju. To je potvrdio i vlasnik kluba Tom Penn. 

"Rooney je primjer kakvog igrača želimo da dovedemo. On je jedno od deset imena koje tražimo, ali trenutno smo daleko od dovođenja bilo koga. Do prve utakmice u MLS-u imamo još 18 mjeseci i vidjet ćemo da li su igrači kao što je Rooney zainteresovani. Želimo da budemo ravnopravni sa konkurencijom i važno je da privučemo igrače koji su svjetski poznati", izjavio je Penn. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti