Novogodišnja lista želja Barcelone: Francuz, Rus i trojica Nijemaca
Pred nama je veoma interesantan januarski prelazni rok. Ekipe su spremile stotine miliona eura, a među aktivnim timovima biće ponovo i Barcelona. (Foto: EPA)

Objavljena imena petorice fudbalera

Novogodišnja lista želja Barcelone: Francuz, Rus i trojica Nijemaca

M. Šljivak

Vodeći tim španskog prvenstva, ekipa Barcelone, planira dodatno pojačati svoje redove u januarskom prelaznom roku.

Treneru Ernestu Valverdeu glavna je želja pojačavanje defanzivnog reda, ali i u sredini terena imaju namjeru ojačati ekipu pred uzbuđenja koja im preostaju u ostatku sezone.

Marca je otkrila petoricu fudbalera koji su na listi želja katalonskog velikana. Među njima su trojica Nijemaca, Francuz i Rus. Listu predvodi fudbaler Arsenala Mesut Ozil. O njegovom dolasku na Nou Cam se odavno priča i on je navodno prva želja Barce u zimskom prelaznom roku.

Pored Ozila, Barca bi rado u svojim redovima vidjela i dvojac njemačkog Schalkea Max Meyer - Leon Goretzka sa kojim su se također povezivali u prethodnim mjesecima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako ne uspiju dovesti Ozila, Katalonci će se okrenuti dovođenju ofanzivca Lyona Nabila Fekira. Sjajni 24-godišnji Francuz može igrat i u samom vrhu napada, ali je najkorisniji na poziciji ofanzivnog veznjaka i predstavlja jako dobro rješenje.

Iznenađujuće ime na listi potencijalnih pojačanja i mladi ruski veznjak Aleksandar Golovin (21). Ovaj 21-godišnjak je privukao veliku pažnju na sebe igrama u dresu moskovskog CSKA i vrlo lako bi se moglo desiti da već narednog mjeseca napravi transfer karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi