Petev se nada pobjedi na klupi Zmajeva: Teret je to i meni, ali siguran sam da ćemo uspjeti

Saopštio spisak za Francuska i Kazahstan te prijateljski meč sa Kuvajtom

Petev se nada pobjedi na klupi Zmajeva: Teret je to i meni, ali siguran sam da ćemo uspjeti

S. Mlaćo
Selektor naše A nogometne reprezentacije Ivaylo Petev objavio je danas spisak nogometaša za naredne akcije.

Duel protiv Francuske na programu je prvog septembra 2021. u 20.45 na stadionu „La Meinau“ u Strasbourgu, utakmica sa Kazakhstanom igra se 07. 09. na Bilinom polju u Zenici, kao i meč protiv Kuvajta tri dana ranije (04.09.).

Petev je saopštio spisak, a zatim se obratio medijima u krovnoj kući bh. nogometa.

“Sve utakmice su bitne, prva je najbitnija. Protiv Francuske moramo biti skoncentrisani, a onda ide prijateljska utakmica. Fokus je na prvu utakmicu“, prve su riječi Peteva.

Nema igrača iz Premijer lige, da li će biti naknadnih poziva, s obzirom da ima i prijateljska utakmica.

“Narednih dana ćemo to odlučiti. Vidjet ćemo“.

Oglasi

Dosta reprezentativaca je van forme, pogotovo glavni igrači, to sigurno brine selektora.

“To je svakako problem. Kolašinac je igrao prije par dana prijateljsku utakmicu, nije to baš najbolja forma, ali on je sigurno od koristi za reprezentaciju. Vidim da svi momci daju sve od sebe u pripremama, zbog toga se i nalaze na spisku. Pjanić? Situacija kod njega je komplikovana, nadam se da će naći klub u narednim danima. On treba da igra i siguran sam da će se to desiti“.

Pozvana su tri golmana, nema Vladana Kovačevića.

“To su tri golmana koja su bila i ranije. I Kovačević je tu, nije isključeno da bude pozvan na naredno okupljanje. Odlučio sam se za ova tri golmana s kojima smo startali kvalifikacije“.

Reprezentacija nema rezultata, posljednji put smo slavili čak T2019. godine. Sada nas čekaju novi, ali teški izazovi. Kakva su realna očekivanja u ove dvije utakmice?

“Svi koji vole reprezentaciju žele rezultat. Siguran sam da će rezultat doći. Sve ovisi o nama, vidite u današnjem fudbalu da svako može dobiti svakoga. Znam da mi možemo, da ćemo odraditi sve što treba. Rezultat je teret, smeta i meni, ali sam siguran da ćemo uspjeti“.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Šta će te reći igračima pred utakmicu sa Francuskom?

"Moramo gledati sebe, da odigramo dobro i da napravimo dobar rezultat. Ako bude tako, mi imamo šanse".

Top Komentari

Chiesa
Hebo ti Vico mamu klosaru
17 8
Abdulah123
Sve u svemu to je to i nemamo bolje,mogao je eventualno Vladan ispred Pirica i Vrancica ispred Hajradinovica,ali realno govoreci svakako ne bi igrali ni jedan ni drugi….valjda konacno krene na bolje
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi