Poznato kada će na teren Emilio Nsue
Foto: FK Tuzla City

Veliko pojačanje Tuzla Cityja

Poznato kada će na teren Emilio Nsue

Eldar Ganibegović

FK Tuzla City doveo je najzvučnije pojačanje možda i u historiji Premijer lige BiH, a radi se o Emiliju Nsueu.

Reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje dogovorio je saradnju do kraja sezone i već na pripremama se pokazao kao pojačanje za tim Husrefa Musemića. 

Sada za navijače ovog kluba stižu nove dobre vijesti kada je u pitanju ovaj igrač, a radi se o tome da će moći da debituje već u subotu na Tušnju kada u okviru 20. kola njegov tim igra gradski derbi protiv Slobode. Tuzlanski derbi igra se od 13 sati.

Podsjetimo, Nsue je nedavno igrao u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija i vjerovatno je najzvučnije ime koje će igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Njegov posljednji klub bio je kiparski Apoel, a prije toga igrao je za engleske klubove Birmingham i Middlesbrough te španske Mallorcu, Real Sociedad i Castellon.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam znao dosta o igračima iz BiH, ali znam da su najpopularniji Pjanić i Džeko. Nisam znao mnogo ni o ligi, prošle godine sam s APOEL-om igrao u Evropi protiv Zrinjskog, ali o ligi ne znam puno. Pričao sam s nekim prijateljima i čuo sam da je liga bolja iz godine u godinu", rekao je Nsue i dodao:

"Moja porodica nije iznenađena jer je Tuzla City jako dobar tim. Želio sam doći ovdje mjesec ipo prije Afričkog kupa nacije. Znam koja su očekivanja i nadam se da ću da pokazati ono najbolje od sebe. Ako budem spreman znam da mogu dati mnogo toga ekipi. Došao sam ovdje da dam sve od sebe, da ostanem ovdje nekoliko godina i osvojim titulu koju Tuzla toliko želi".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Kakve su njega muke natjerale da dodje u ovu prciju.
7 1
Amcho1
Moj jarane kada istrcis na neku livadu punu vode, pa u punom sprintu zapnes za brezuljak i polomis ruke i noge, potom te neko nakaci punim klizecim i raznesete, a sudija okrene glavu, pa se pobunis i dobijes crveni sa kaznom 7 utakmica, penzionisat ces se prije vremena.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi