Legendarni Nuri Sahin naslijedio Edina Terzića na klupi Borussije Dortmund
FOTO: Borussia Dortmund

Nisu dugo čekali sa izborom novog trenera

Legendarni Nuri Sahin naslijedio Edina Terzića na klupi Borussije Dortmund

Esmer Oštraković

Svi su očekivali da će i naredne sezone trener Borussije Dortmund biti Edin Terzić, ali jučer je ovaj trener odlučio da podnese ostavku koja je na kraju usvojena.

Naime, Terzić je ponudio ostavku na mjesto menadžera u Borussiji Dortmund, a nakon što je održan sastanak na kojem je osim trenera bila i uprava kluba, ista je i usvojena, te je on razriješen dužnosti.

Urađena je analiza na kojoj je zaključeno da je najbolja odluka da se njegova ostavka prihvati i tako Edin Terzić više nije trener tima iz Dortmunda.

Samo dan nakon što je Terzić razriješen dužnosti, poznato je i ime njegovog nasljednika, a to je Nuri Sahin.

Sportski direktor Lars Ricken, te Sebastian Kehl održali su razgovore sa Sahinom danas, te je odlučeno da on bude novi trener tima iz Dortmunda.

Oglasi

Sahin je tako potpisao ugovor do kraja juna 2027. godine, te je od danas novi trener Borussije Dortmund i to naravno umjesto Terzića koji je napustio ovaj klub.

"Velika je čast za mene postati novi trener Borussije Dortmund. Hvala svima u klubu što su mi dali ovu priliku. Radujem se radu u Borussiji. Od prvog dana uradit ćemo sve kako bi ispunili svoje ciljeve", rekao je Nuri Sahin.

Osim njega za klupsku stranicu govorio je i Lars Ricken koji je sportski direktor kluba.

"Presretni smo da ovu odgovornost možemo dati Nuriju Sahinu. Čovjek je to koji predstavlja mlađe generacije našeg kluba. Radio je ovdje u proteklim godinama i pripremao se za ovaj trenutak.

Radit ćemo zajedno na svojim ambicijama i vjerujemo mu. Tačnije, ubjeđeni smo da će Nuri pokazati da je ovo bio pravi potez napravljen sa naše strane", kazao je Ricken.

Oglasi

"Prošle sezone Nuri Sahin pomogao je timu da izbori finale Lige prvaka. Jako dobro zna i kao igrač i kao trener kako ovdje funkcionišu stvari. Ovo je prava odluka", rekao je direktor kluba Sebastian Kehl.

Nuri Sahin je u dresu Borussije Dortmund odigrao 274 zvanične utakmice i postigao je 26 golova u svojoj profesionalnoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U januaru 2024. godine vratio se u ovaj klub kao pomoćni trener, a sada je postavljen za glavnog trenera.

Iz Borussije su naveli i da će ubrzo biti kompletiran stručno štab Nurija Sahina, te da će onda sve biti spremno za izazove u novoj sezoni.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi