Nurković: Pozitivan niz želimo nastaviti u Gradačcu

Golman NK Travnik pred Zvijezdu

Nurković: Pozitivan niz želimo nastaviti u Gradačcu

S. Mlaćo

Nakon pobjede nad Bosnom iz Visokog (2:0), u NK Travnik okrenuli su duelu 22. kola Prve lige Federacije sa Zvijezdom iz Gradačca.

Zvijezda se u više navrata ove sezone pokazala kao veoma kvalitetna ekipa, te su u klubu sa Pirote svjesni da ih čeka težak zadatak.

"Utakmica protiv Bosne je bila naša najbolja u ovoj polusezoni. Odigrali smo kako mi želimo i možemo, a kada smo na poluvrijeme ušli pri rezultatu 0:0, znali smo da će gol pasti kad tad i bili smo dominantni. Bosni nismo dozvolili da uputi nijedan udarac", kazao je trener u stručno štabu NK Travnik Feđa Dudić.

"Što se mene osobno tiče svaka utamica sa Zvijezdom je bila pozitivna. Uvijek je to bila jedna dobra utakmica, puna naboja i do sada svaki put je bila sportska, te se nadam da će i ovaj put da pobijedi sport. Sigurno da smo mi spremni, te idemo sa jednom pozitivnom linijom i očekujem da ćemo to nastaviti i u Gradačcu", jasan je bio iskusni golman Vezira Adis Nurković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jasan je bio i defanzivac Muharem Čivić koji je istakao da Travnik u Gradačac mora ići na pobjedu, te igrati kako igra i na domaćem terenu.

Već pet utakmica Travnik ne zna za pobjedu u gostima, a danas će biti oslabljen neigranjem Admira Golomana i Irhana Smajića koji su povrijeđeni, dok tri žuta kartona ima Matijas Pejić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi