O Deschampsovom "poslovanju" je i majka junaka Marseillea imala šta reći

Rabiot je danas potresao Francusku, ali šta bi tek trebao reći Payet?

O Deschampsovom "poslovanju" je i majka junaka Marseillea imala šta reći

PSG-ov Adrien Rabiot je danas uzburkao strasti u Francuskoj. Naime, nakon što se nije našao na spisku putnika u Rusiju, odlučio je zatražiti da se njegovo ime ukloni i sa spiska rezervi.

Nije, međutim, Deschamps za Mundijal odabrao još nekoliko velikih imena. Tako su se u "B ekipi" našli Alexandre Lacazette i Anthony Martial.

Potpuno izostavljanje Dimitrija Payeta je pogotovo iznenadilo ljubitelje fudbala u Francuskoj, s obzirom da je sjajni ofanzivac Marseillea vjerovatno najveći fudbalski majstor kojeg Deschamps ima na raspolaganju.

Payet je bio jedan od ključnih igrača Francuske na Euru 2016. godine, a ove sezone je uspio odvesti svoj Marseille do finala Lige Evrope, u kojem se i povrijedio.

Ipak, Deschamps je svoju odluku da Payeta, koji je ove sezone odigrao 47 utakmica za Masreille (10 golova i 24 asistencije), ne uvrsti na spisak za Svjetsko prvenstvo prokomentarisao kao "stvar logistike".

Mnogi su smatrali da je Payetova povreda razlog za izostavljanje sa spiska, mada potvrde ovakvih informacija i dalje nema, a nema ni potencijalnog datuma njegovog povratka od povrede. Među ofanzivce za Rusiju je međutim uvršten Ousmane Dembele koji se čitave sezone mučio sa povredama i za Barcelonu upisao 23 nastupa uz četiri gola i devet asistencija.

Iako su mnogi očekivali da Payet ipak nađe svoje mjesto na Deschampsovom spisku to se nije desilo, a njegova majka je sada otkrila da selektor Deschamps nije lično obavijestio njenog sina o svom izboru.

"Ne, nije ga obavijestio. Saznao je preko TV-a kao i ostali, dok je bio sa porodicom", poručila je majka Dimitrija Payeta za TF1.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Morao sam saopštiti listu od 23 imena i još mnoge obaveze, tako da nisam imao puno vremena i na nesreću za Dimitrija nisam mu stigao saopštiti odluku", kratko je poručio Deschamps nakon izjave majke sjajnog fudbalera Marseillea.

Inače, ofanzivnu liniju Trikolora u Rusiji će predvoditi Antoine Griezmann. Uz njega će nastupati Mbappe ili Giroud, dok su pozvani još i Ousmane Dembele, Nabil Fekir i Florian Thauvin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi