O Lampardovom debiju niko ne priča, a o 14-godišnjaku svi: Jasno je da izgleda starije...
Foto: Twitter

Dječak oduševio protiv velikog Chelseaja

O Lampardovom debiju niko ne priča, a o 14-godišnjaku svi: Jasno je da izgleda starije...

Frank Lampard je sinoć debitovao na klupi Chelseaja, u prijateljskoj utakmici protiv irskog Bohemiansa.

Novi trener Chelseaja je za meč na Dalymount Parku u Dablinu odabrao "šaren" sastav, u kojem se ipak našlo nekoliko standarnih prvotimaca.

Ipak, nakon utakmice više niko nije pričao o Lampardovom debiju na klupi Chelseaja i remiju, već o 14-godišnjaku koji je očarao publiku i sve koji su gledali utakmicu.

Utakmica u Dablinu je na kraju završena rezultatom 1:1, a velike zasluge za izjednačujući gol Bohemiansa ima 14-godišnji Evan Ferguson koji je u igru ušao u 67. minuti.

Trener Bohemiansa Keith Long je odlučio ukazati veliku čast ovom talentovanom dječaku s obzirom da mu je dao priliku da zaigra protiv velikog Chelseaja.

On se svom treneru odužio na najbolji mogući način jer je sa nekoliko sjajnih poteza oduševio sve koji su gledali meč i koji nisu mogli vjerovati da mu je tek 14 godina.

Tako je Ferguson i omogućio Ericu Molloyu da u 89. minuti utakmice poravna na konačnih 1:1, pošto je elegantno propustio loptu koja je tako došla do njega.

Inače, mladi Ferguson je već igrao za U16 reprezentaciju Irske, a nakon sinoćnje partije za prvi tim Bohemiansa novinare je zanimalo ko je zapravo ovaj mladić.

Odgovor je pružio trener Keith Long.

"Evan je jako tražen prospekt. Mnogo je klubova u engleskoj Premier ligi i širom Ujedinjenog Kraljevstva koji su zainteresovani za njega. Njegov otac Barry je igrao u irskom šampionatu za Longford i još nekoliko klubova, tako da Evan ima dobru pozadinu", istakao je Long, pa nastavio:

"O njemu vlada visoko mišljenje, a ovo je bila prilika da zaigra sa prvim timom i mislim da je odradio svoj posao jako dobro... Očigledno je da izgleda starije nego što zaista jeste. Međutim, njemu je 14 godina i tek u oktobru će napuniti 15. Ovo je bila prilika da osjeti ono što budućnost za njega nosi... Kada je u pitanju gol, lijepo je propustio loptu. Neke njegove kombinacije sa Wardom su također bile dobre, dobro je držao loptu. On je talentovan dječak".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamiAm1234
A poslije je Arsenal mali klub..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi