Petogodišnji ugovor: Važan potpis pao danas na Stamford Bridgeu

Loftus-Cheek produžio ugovor

Petogodišnji ugovor: Važan potpis pao danas na Stamford Bridgeu · Zvanično

E. Škorić

Nakon uspješne sezone, Ruben Loftus-Cheek produžio je vjernost Chelseaju za još pet sezona.

Engleski reprezentativac je tako za Chelsea novim ugovorom vezan do ljeta 2024. godine, a budući o kakvom potencijalu se radi, jasno je da je njegov višegodišnji ugovor pravi posao Plavaca, koje je preuzela klupska legenda Frank Lampard.

Lampard obožava mlade igrače, posebno one koji su vezani za Chelsea, pa je bilo i za očekivati da igrači poput Loftus-Cheeka dobiju prednost.

Loftus-Cheek je bio važan u ekipi Chelseaja prošle sezone, mada je zbog povrede propustio finale Evropske lige protiv Arsenala.

"Doista sam sretan i zadovoljan što mogu ostati ovdje još pet godina. To je mjesto gdje sam odrastao i nadam se da mogu nastaviti da igram i da ću doprinijeti momčadi", kazao je Englez.

Direktorica Chelseaja Marina Granovskaia je kazala: "Ruben je važan dio momčadi već dugi niz godina i vrlo nam je drago što smatra da je njegova budućnost u Chelseaju. On je dokaz fantastičnog rada u Akademiji Chelseaja. Vjerujemo da će biti jedan od ključnih igrača Chelseaja pod vodstvom Lamparda".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do sada je ovaj nogometaš odigrao 72 meča za prvi tim Chelseaja i postigao je 12 pogodaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chepich
E moj Čiče Loftuče
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi