O potezu izraelskog kapitena će se još pričati

Zahavi izbačen iz reprezentacije

O potezu izraelskog kapitena će se još pričati

E. Škorić

Izraelska fudbalska reprezentacija poražena je sinoć od Makedonije sa 1:0 u meču 7. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Domaći poraz od Makedonije i nemoć igrača na terenu natjerala je izraelske navijače na negativno skandiranje, a najviše se zviždalo i prigovaralo kapitenu Zahaviju.

Fudbaler nije mogao da izdrži takav odnos navijača, pa je uzeo kapitensku traku i bacio je na travnjak Reporter BBC-a Raphael Gellar kaže da ga je taj potez koštao i da je izbačen iz nacionalnog tima.

"Nismo bili na velikom turniru 40 godina i mislim da se ni nakon 40 godina ništa neće promijeniti", kazao je Zahavi nakon utakmice.

Izrael je sa devet bodova na četvrtom mjestu i bez izgleda da se plasira na Svjetsko prvenstvo. U istoj grupi su još Španija, Italija, Albanija, Makedonija i Lihtenštajn.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi