"Oba gola Milana je trebalo poništiti, ovo sve je skandalozno!"
Milan je slavio u Veronu, a domaćin tvrdi da je kod prvog gola živi zid bio udaljen 13 metara, dok kod drugog gola smatraju da je Piatek napravio faul

U Chievu smatraju da su kolateralna šteta

"Oba gola Milana je trebalo poništiti, ovo sve je skandalozno!"

E. Škorić

Direktor Chieva Giancarlo Romairone tvrdi da su oba gola Milana trebala biti poništena.

U Chievu su bijesni nakon poraza od Milana (2:1) jučer u Veroni. Smatraju da se sve ovo radi samo zato što su Chievo i da ih svjesno žele izbaciti iz lige.

"Voljeli bismo da izgubimo jer smo loši, a ne kolateralna šteta. Nemoguće da se svake nedjelje dogodi kontroverzni incident s nama. Živi zid je kod gola Biglije bio odmanknut 13, a ne devet metara, dok je kod drugog gola bio ofsajd i faul", kazao je Romairone.

“Samo vas molim da nam dopustite da izgubimo naše igre prirodno. Umorni smo od toga da budemo zamorci za VAR. Svaki dan moramo početi od nule, samo da izgubimo na terenu, ako moramo", dodao je.

Trener Chieva Domenico Di Carlo također je ljut zbog toga što Piateku nije poništen pogodak za 2:1.

"Ovo je šesta utakmica za redom koju smo izgubili zbog čudne situacije", rekao je Di Carlo, pa je dodao:

“Sa Milanom smo imali egal utakmicu, ali sa VAR-om oni odlučuju šta im odgovara u tom trenutku. Nije vam čak ni trebao VAR za to, to je bio kung fu udarac, to je nemoguće da se ne primijeti. Izgubili smo od Milana zbog kung fua. Da smo nosili dresove drugih boja, večeras bismo pobijedili 3:0, ali to ne smijem da kažem jer će se sudije naljutiti", oštar je bio Di Carlo.

„Sve je skandalozno. Postoje pravila i treba ih poštovati. Mi treniramo naporno, idemo tamo igrati i mi zaslužujemo poštovanje", kazao je Di Carlo.

Chievo je nakon 27 kola ostvario samo jednu pobjedu uz 10 remija i čak 16 poraza, te je na dnu tabele sa 10 bodova. U narednom kolu ovaj tim gostuje kod Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi