Rođeni zadnji otišli na odmor, a sada prvi startaju
Može li FK Velež se vratiti u Premijer ligu?

Rahimić proziva u ponedjeljak

Rođeni zadnji otišli na odmor, a sada prvi startaju

S. Mlaćo

Nakon samo tri sedmice odmora nogometaši FK Velež u ponedjeljak kreću sa pripremama za drugi dio sezone.

Šef stručnog štaba Rođenih, Ibro Rahimić, zajedno sa svojim pomoćnicima Kodrom, Melherom i Trnovcem izvršit će prozivku igrača, koja će se održati u ponedjeljak, 07.01.2019. godine, na Stadionu Rođeni u 13h.

Rođeni su na zimski odmor otišli zadnji, 14.12.2018. godine, a prvi otvaraju pripreme za proljetni dio prvenstva, što dovoljno govori kolika je želja da se na kraju sezone proslavi ulazak u toliko željenu Premijer ligu BiH.

"Prva sedmica će se iskoristiti za razne preglede, testove, kao i za pripremu organizma igrača za napore koji su pred njima. Nakon toga, naredne dvije sedmice će igrači trenirati u Mostaru, da bi se 28.01.2019. godine otputovalo u Tursku, gdje će se najviše raditi na uigravanju ekipe kroz četiri prijateljske utakmice. Ekipa se nakon dvije sedmice rada vraća u Mostar, te će kroz dodatne utakmice i treninge brusiti forma za početak proljetnog dijela sezone", saopšteno je iz FK Velež.

Rođeni neće prodavati ove zime

Nakon jesenje titule pojedini nogometaši FK Velež našli se na meti velikog broja klubova, no u Mostaru neće da prodaju. Bar tako su istakli u svom ranijem saopštenju.

"Povodom gotovo svakodnevnih navoda koji u posljednje vrijeme preplavljuju raznorazne medije, posebno internet portale, kako će FK Velež Mostar prodati neke od svojih najboljih igrača ključnih za jesenju titulu i naš pohod na Premijer ligu, osjećamo potrebu reagovati na takve natpise i sve takve tvrdnje kategorički odbaciti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež neće prodati nijednog igrača, posebno one koji su bili naše najveće uzdanice u prvoj polusezoni. Dobar dio ovih navoda odnosio se na Nusmira Fajića i njegov angažman u FK Tuzla City, Sarajevu, te u nekim inostranim klubovima.

Ovim putem obavještavamo sve one kojima je Velež u srcu da ne strahuju od takvog scenarija. Jedino što se može dogoditi je da naše redove dodatno ojačamo i u nastavak sezone uđemo još jači i spremniji u ostvarenju našeg primarnog ovogodišnjeg cilja, a to je Premijer liga BiH !", stoji u saopštenju FK Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raikkonen
A šta se ima reći za Velež? Sve je davno rečeno. Politika ga je srozala ali će se dići ako Bog da kao i nas stati most u Mostaru. Forza Velež i voli vas Sarajevo kao što je uvijek i voljelo
17 4
Seva1956
Hajmo ROĐENI ! Samo jako, i na prvu ! Svi smo uz VELEŽ ,i dajemo punu podršku igračima i stručnom štabu. Prvi smo, i ako Bog da ,i ostatćemo prvi !--FOR ZA VELEŽ--
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi