Obećavao velike karijere: Menadžer uhapšen zbog zlostavljanja omladinaca

Ispred trening kampa Rome

Obećavao velike karijere: Menadžer uhapšen zbog zlostavljanja omladinaca

Teme:

Jučer je 53-godišnji muškarac koji tvrdi da je fudbalski menadžer uhapšen zbog zlostavljanja fudbalera iz Rominog omladinskog pogona.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, neimenovana osoba je uhapšena u policijskoj akciji ispred Rominog trening kampa u Trigoriji.

Pomenuti menadžer, ukoliko to zaista jeste, je prilazio mladim igračima, obećavao im velike karijere i na taj način zadobijao njihovo povjerenje. Nakon toga bi ih zlostavljao.

Vjeruje se da su tri dječaka napadnuta, ali je istraga tek u početnoj fazi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slučaj iz Rima dolazi nedugo nakon nekoliko priča koje su se pojavile u medijima o zlostavljanju mladih fudbalera od strane trenera u Engleskoj. U tim slučajevima je, međutim, riječ o incidentima unutar fudbalskih akademija.

Italijanski mediji pišu i da jučer uhapšeni muškarac nije u poslovnom odnosu sa Romom, ali da je poznato da je povremeno dovozio mlade igrače na treninge u Trigoriji.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi