Objavljen privremeni izvještaj i nove slike olupine u kojoj je pronađen Emiliano Sala
Emiliano Sala je trebao postati najskuplje pojačanje Cardiffa u historiji

Istražitelji su potvrdili mnoge nepravilnosti

Objavljen privremeni izvještaj i nove slike olupine u kojoj je pronađen Emiliano Sala

S. Pašalić

Emiliano Sala je ove zime je prelaskom iz Nantesa u Cardiff trebao postati najskuplje pojačanje ovog kluba u historiji, međutim do toga nije došlo.

Sala je nakon potpisivanja ugovora odlučio da ode u Nantes i pozdravi se sa svojim bivšim saigračima, ali je avion kojim je putovao nestao i krenula je velika potraga za 28-godišnjim Argentincem.

Nakon nekoliko sedmica potrage njegovo tijelo je pronađeno u olupini koja je pronađena u moru, a nakon identifikacije nesretni Argentinac je i sahranjen.

Danas su objavljene nove fotografije olupine u kojoj je pronađen Emiliano Sala s obzirom da je tim koji istražuje ovu nesreću objavio i svoj privremeni izvještaj.

Privremeni izvještaj je otkrio sa avion nije imao dozvolu za letenje, ali i da nije tražio odobrenje za letove. Potvrđeno je i da je pilot imao dozvolu samo za privatne letove, ali ne i za komercijalne.

Istražitelji su također potvrdili da je avion bio na velikoj visini i da je pao velikom brzinom nakon što je dva puta zatražio dopuštenje za se spusti na manju visinu zbog smanjene vidljivosti uzrokovane maglom.

On pripada Emilianu: Nantes iz upotrebe povukao dres sa brojem 9

Rukovodstvo francuskog Nantesa odlučilo je da iz upotrebe povuče dres sa brojem devet kojeg u prethodne četiri godine nosio tragično stradali fudbaler Emiliano Sala.

Argentinski napadač poginuo je u padu aviona 21. januara pri letu ka Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru.

Njegova tragična sudbina teško je pala svima, a najviše ekipi Nantesa kojoj je prethodnih godina donio dosta radosti. Zato je odlučeno da se iz upotrebe u čast Emiliana Sale povuče dres sa brojem devet kojeg je Sala nosio.

Ovaj broj među Kanarincima niko više neće nositi. On je zajedno sa Salom otišao u historiju i pripada zauvijek samo njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi