Objavljena lista Zidaneovih prioriteta: Jedne dovodi, druge tjera iz Reala

Realov veliki plan za ljeto

Objavljena lista Zidaneovih prioriteta: Jedne dovodi, druge tjera iz Reala

Edmir Škorić

Procurile su liste igrača koje Zinedine Zidane želi dovesti u Real Madrid i onih koje planira da otjera iz kluba.

Kada se Zizu vratio, počelo se nagađati ko bi sve mogao da dođe u Real ili ko sve da ode i bilo je jasno da će Madriđani doživjeti pravu renesansu na kraju sezone. Zidane je odlučan da sa predsjednikom Florentinom Perezom stvori nove 'galaktikose'.

Sada se u javnosti pojavila lista igrača koje Zidane želi i to sljedećim redom: Prvi na list je Paul Pogba, drugi Eden Hazard, treći Christian Eriksen, četvrti Mendy iz Lyona, peti Luka Jović, te Firpo iz Betisa. Zidane je navodno također kontaktirao Chelsea i PSG zbog Kantea i Mbappea, ali dobio je negativne odgovore.

O ovim igračima ste uglavnom već sve čuli i pročitali, nije nikakva tajna da ih Real želi, no teško je očekivati da dođu svi, ali barem trojica bi mogli obući dres Kraljeva naredne sezone.

Što se tiče odlazaka, Zidane na transfer listu želi staviti Mariana, iako je nedavno stigao u Real, potom Ceballosa i Llorentea, a nije isključeno da Courotis ili Navas napuste Real. Jedan od njih dvojice navodno će morati da ode, ali Zizu još nije donio odluku.

Povećana cifra koju Real planira uložiti u ljetnom prelaznom roku

Trener Zinedine Zidane na raspolaganju će imati ogroman novac kako bi potpuno obnovio ekipu, a očekuje se veliki broj promjena unutar tima.

Francuski stručnjak je već otpisao neke fudbalere. Gareth Bale je prvi među njima, a očekuje se odlazak igrača na koje Zidane ne računa previše.

Predsjednik kluba Florentino Perez prvobitno je planirao potrošiti 500 miliona eura na nova pojačanja. Ipak, odlučeno je da se ta cifra još malo poveća i kako piše magazin AS, Real će tokom ljeta potrošiti čak 540 miliona eura.

A na listi pojačanja Zinedinea Zidanea su velika imena. Prvi djelić njegove nove ekipe trebao bi biti belgijski fudbaler Eden Hazard, a prema informacijama koje stižu iz Španije, on će krajem mjeseca biti predstavljen kao novi fudbaler Kraljeva.

Pored Hazarda sa Realom se povezuju još neka velika imena. Prije svih tu su Paul Pogba (Manchester United) i Christian Eriksen (Tottenham), dok su navodno jako blizu potpisa Tanguy Ndombele (Lyon) i Luka Jović (Eintracht).

Treba svakako istaći da se u ovu cifru ne računa potpis koji je Real već osigurao. Oni su u januaru osigurali dolazak fantastičnog defanzivca Edera Militaa iz Porta i on će pojačati odbranu Kraljeva.

Ipak, svi nestrpljivo čekaju da vide koje zvijezde će od naredne sezone nositi dres Reala. Za sada Hazard jedini ima status 'sigurnog' pojačanja i Chelsea će za njegove usluge naplatiti oko 120 miliona eura.

Najskuplji bi mogao biti Paul Pogba. Za njega Manchester United traži čak 150 miliona eura, a rukovodstvo Reala je jasno poručilo da je spremno da dovede Francuza, ali ako on pristane na nešto manju platu od one koju ima na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dobar dio novca od planirane potrošnje Real planira dobiti i od odlazećih transfera. Prije svega se žele riješiti Garetha Balea, Jamesa Rodrigueza i Matea Kovačića i samo transferi ovih fudbalera bi im mogli donijeti gotovo 200 miliona eura.

Ipak, kako će izgledati novi Real, saznat ćemo tek početkom sezone, ali sigurno da će Kraljevi ovog ljeta biti itekako aktivni na tržnici.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi