U priči su dva datuma: Real Madrid uskoro predstavlja novo pojačanje - Edena Hazarda?

Marca tvrdi

U priči su dva datuma: Real Madrid uskoro predstavlja novo pojačanje - Edena Hazarda?

Jedina svijetla tačka u ovoj sezoni za Real Madrid je činjenica da su Kraljevi osigurali nastup u narednom ciklusu Lige prvaka.

Na Santiago Brenabeu se ovog ljeta sprema remont ekipe, a navijači kraljevskog kluba se nadaju da će vidjeti Chelseajevog Edena Hazarda u bijelom dresu odmah po okončanju tekuće sezone.

Real Madrid do kraja sezone i nema previše bitnih obaveza, što se ne može reći za Chelsea koji se bori za Top 4 u engleskoj Premier ligi, ali i koji je u samoj završnici Lige Evrope.

Španska Marca danas tvrdi da je činjenica da je pred Chelseajem izuzetno važan period jedini razlog zbog kojeg transfer Edena Hazarda u Real Madrid još uvijek nije ozvaničen.

Londonski klub ne želi "potkopavati" Maurizija Sarrija na način da objavi da najbolji igrač ekipe napušta Stamford Bridge u jeku borbe za trofej i plasman u Ligu prvaka.

Marca tvrdi i da bi 12. maj bogao biti datum na koji će biti zvanično objavljena informacija o Hazardovom transferu u Real Madrid - ukoliko se Chelsea ne uspije plasirati u finale Lige Evrope.

Inače, Chelsea je sinoć remizirao sa Eintrachtom u Frankfurtu 1:1, u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope.

12. maja se igraju utakmice zadnjeg kola Premiershipa, pa Marca vjeruje da bi odmah nakon odigravanja istih o Hazardovom odlasku moglo biti saopšteno direktno iz Chelseaja.

Pominje se i opcija da zvanična informacija o Hazardovom transferu bude puštena u javnost 19. maja jer Real ima običaj objavljivati vijesti o pojačanjima tek nakon okončanja španskog šampionata.

Edena Hazarda u Madridu vide kao igrača koji je sposoban udahnuti novi život u ekipu Reala i na najbolji mogući način nadomjestiti prazninu nastalu odlaskom Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Govori se da Zinedine Zidane ima ogromnu želju sarađivati sa Hazardom, a Marca navodi i da (navodno postignuti) dogovor između Reala i Chelseaja o transferu Belgijanca i dalje stoji.

Navodno Real i Chelsea još samo trebaju dogovorit tačan iznos naknade. Inače, londonski Plavci se nadaju da će za Edena Hazarda dobiti 140 miliona eura, bez obzira što njegov ugovor sa klubom važi još samo jednu godinu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi