Objavljene jakosne skupine za drugo izdanje Lige nacija: Paklena grupa očekuje Zmajeve!

Zmajevi po prvi put u ligi A

Objavljene jakosne skupine za drugo izdanje Lige nacija: Paklena grupa očekuje Zmajeve!

UEFA je danas objavila jakosne grupe za žrijeb novog izdanja Lige nacija koji će biti održan 3. marta iduće godine u Amsterdamu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se po prvi put u ligi A i to nakon što je u premijernom izdanju ovog natjecanja izborila prvo mjesto u svojoj grupi u ligi B.

Takmičenje će u svom drugom izdanju biti nešto drugačije obzirom da će ovog puta u svakoj grupi biti po četiri reprezentacije pa je zagarantovano odigravanje šest utakmica.

Prije žrijeba ekipe su svrstane u četiri šešira koja su napravljena prema učinku iz prve sezone ovog takmičenja. Tako naprimjer u ligi A četvrti šešir prije žrijeba čine vrlo snažne reprezentacije poput Hrvatske, Poljske ili Njemačke.

Kada je riječ o našoj selekciji, ona je smještena u treći šešir lige A i na žrijebu u Amsterdamu može dobiti izuzetno tešku grupu.

U prvom šeširu su reprezentacije poput Portugala, Holandije ili Engleske, a u drugom Belgija, Francuska, Španija i Italija. Dakle, zagarantovano nam je da ćemo dobiti tešku grupu, samo je pitanje koliko tešku. Osim naše selekcije, u trećem šeširu nalaze se Ukrajina, Danska i Švedska pa je sigurno da s tim reprezentacijama nećemo igrati u drugoj sezoni Lige nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Pobjednici svih grupa unutar svake od četiri lige osigurat će dodatne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, baš kao što je bio slučaj i u ovim kvalifikacijama.

Drugo izdanje Lige nacija igrat će se od septembra do novembra iduće godine.

Top Komentari

Arnel925
Ja bi bio sretan da nam dođe Engleska, Francuska i Njemačka da se malo igramo
15 2
Benjamingst
Engleska, Italija, BiH, Island moja zelja
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi