UEFA donijela odluku: VAR sistem na snazi u susretima play offa za plasman na Euro

VAR po prvi put u BiH

UEFA donijela odluku: VAR sistem na snazi u susretima play offa za plasman na Euro

UEFA je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora održanoj u Nyonu donijela nekoliko bitnih odluka, a jedna se tiče i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će u martu iduće godine igrati play off za plasman na Euro.

Zmajevi će prvi meč igrati na domaćem terenu protiv Sjeverne Irske, a eventualni drugi također kući i to protiv boljeg iz meča Slovačka - Republika Irska.

UEFA je na pomenutoj sjednici donijela odluku da će se na ovim susretima koristiti VAR sistem što znači da ćemo ovu tehnologiju po prvi put vidjeti na djelu kada su u pitanju tereni u BiH.

Dakle, ovog puta nema šanse da će nam se desiti neka pogrešna sudijska odluka i sve će biti u rukama naših momaka kada je u pitanju plasman na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

UEFA je osim odluke da će na svim mečevima play offa biti korišten VAR donijela i odluku da će se isti koristiti tokom evropskih kvalifikacija za SP 2022., ali ta odluka će biti potvrđena nakon odobrenja FIFA-e.

Podsjetimo, naš državni tim polufinale play offa igra 26. marta, a za sada još uvijek nije poznato ko će s klupe naše momke predvoditi u tom meču.

Top Komentari

Tarik_1808
Kod nas samo može biti KVAR
12 1
Gari Garinča
I bez UEFE, VAR je uveden u Prvoj ligi F BiH. Nagradno pitanje glasi "Tko je instalirao VAR u Prvoj ligi F BiH?".
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi