Očaj ili umor? Reakcija Messija nakon Dembeleovog promašaja dovoljno govori

Francuz promašio nemoguće

Očaj ili umor? Reakcija Messija nakon Dembeleovog promašaja dovoljno govori

Ubjedljiv trijumf Barcelone nad Liverpoolom i dalje je glavna tema u svjetskim medijima.

Iako je Liverpool bio taj koji je vladao prvom polufinalnom utakmicom Lige prvaka, na Nou Campu na kraju je više razloga za slavlje imala Barcelona, koja je na krilima Luisa Suareza i nevjerovatnog Lionela Messija slavila sa 3:0.

Iako nas čeka revanš na Anfieldu, jasno je kako će Redsi teško uspjeti nadoknaditi ovu prednost, a rezultat je mogao biti i uvjerljiviji da je u 96. minuti zicer pogodio Ousmane Dembele.

Nakon kornera je Barcelona povuka ubojitu kontru i Messi je lijepo uspio asistirati Francuzu, no s nekoliko metara stopostotnu šansu ovaj je pretvorio u nevjerovatan promašaj. Od očaja i umora Messiju nije preostalo ništa drugo nego da se po završetku akcije baci na travnjak.

Messi doslovno nije mogao vjerovati šta je Dembele promašio, i to svjež, jer je u igru ušao u samom finišu.

"Dembele je imao strašnu šansu na kraju i tih 4:0 bilo bi puno značajnije nego 3:0. I ovo je dobar rezultat, ali ništa još nije gotovo. Idemo na teško gostovanje. No sretni smo jer smo odigrali odlično. Djelovali smo malo ugušeno jer smo ušli u njihov način igre na kontranapade, no najvažnije je da nisu zabili gol i premda su nas stalno pritiskali nisu stvorili puno velikih šansi", rekao je Messi. 

Osvrnuo se i na svoj nevjerovatan gol za 3:0.

"Bio je stvarno spektakularan, a malo sam imao i sreće", skromno je kazao argentinski fudbaler.

U nastavku pogledajte videozapis i kako je Dembele "ukrao" asistenciju Messiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi