Chelsea sutra predstavlja Emersona, Džeko se očekuje do srijede
Chelsea dugo pregovara sa Romom oko Emersona i Džeke, a Brazilac će sutra konačno biti na Stamford Bridgeu. S druge strane, očekuje se da će mu se i Džeko nekoliko dana kasnije pridružiti u novom klubu.

Prenosi Gazzetta dello Sport

Chelsea sutra predstavlja Emersona, Džeko se očekuje do srijede

Italijanska Gazzetta dello Sport prenosi da će Chelsea sutra predstaviti Emersona Palmierija kao svog novog fudbalera.

Chelsea dugo vremena pokušava dovesti Emersona i Džeku iz Rome, ali pregovori sa Vučicom su bili jako dugi i teški. Čini se da je istim došao kraj, barem kada je u pitanju brazilski defanzivac.

Naime, kako prenosi pomenuti izvor, Emerson će sutra biti predstavljen kao novi fudbaler Chelseaja u transferu koji će biti vrijedan 18 miliona funti plus četiri miliona funti bonusa.

Nadalje, Gazzetta saopštava da će istim putem krenuti i Edin Džeko s kojim još nije sve dogovoreno, ali se očekuje da će do srijede (kada je kraj prelaznog roka) Edin biti predstavljen u novom klubu. Ukupna vrijednost transfera trebala bi iznositi 44 miliona futni. Emerson i Džeko će biti Chelseajevo drugo i treće pojačanje tokom ovog prelaznog roka obzirom da su Plavci već doveli Rossa Barkleyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Roma večeras igra protiv Sampdorije u Seriji A, a oba ova fudbalera se nalaze u protokolu za susret. Džeko je u prvoj postavi, a Emerson na klupi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Zar on nece u Mladost iz Gacka?
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi