Kakve ocjene su dobili reprezentativci BiH?

Bekovima najniže

Kakve ocjene su dobili reprezentativci BiH?

M. Šljivak

Italija je lagano savladala Bosnu i Hercegovinu na Grbavici sa 2:0.

Novim porazom se završila era Dušana Bajevića na klupi BiH, a Zmajevi će od juna do septembra 2022. godine igrati utakmice lige B.

Calciomercato je za obje reprezentacije dao ocjene za nastup, a u bh. selekciji samo je golman Kenan Pirić dobio koliko - toliko prolaznu ocjenu (6).

Ostatak ekipe je dobio slabe ocjene za nastup, a najgore su prošli bekovi Josip Ćorluka i Advan Kadušić koji su zapravo imali i najteži zadatak. 

Razlog što je tako je činjenica da nisu mogli apsolutno ništa napraviti protiv Lorenza Insingnea i Domenica Berardija i njima su Italijani dali uvjerljivo najniže ocjene.

"Desetka Azurra je radila šta je htjela od početka do kraja utakmice", komentar je za igru Ćorluke, a gotovo identično je i za Kadušića.

"Berardi ga je izluđivao. Pravio je prekršaj za prekršajem i pravo je čudo što je dobio samo jedan žuti karton".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

BiH: Pirić 6, Ćorluka 4, Hadžikadunić 5.5, Saničanin 5, Kadušić 4, Cimirot 5, Pjanić 5, Krunić 5, Tatar 5.5, Prevljak 5, Gojak 5.5.

Italija: Donnarumma 6.5, Florenzi 6, Acerbi 6, Bastoni 6.5, Emerson 6.5, Barella 6.5, Jorginho 6.5, Locatelli 7, Berardi 7, Beloti 7, Insigne 7.5.

Top Komentari

Edin
Tatar bolji od Pjanica. Moj Pjanke, pa hajd pa dodji na okupljanja. Al svaki ti cast! Hasan je u svoje vrijeme digo ruke od Spahica i Baljica i drugih "igrackih velicina". Al Pjanke nece! Uporno dolazi. Svaka cast Pjanicu!!! RESPECT!!!!!
13 2
DamirT
Gori su ovi sto su ocekivali da Kadusic i Corluka mogu zaustaviti Insignea i Berardija.To je isto kao da stavis ficu protiv Ferrarija i ocekujes da fico pobijedi...
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi