Od 19 pogodaka Zrinjskog, Antonio Prskalo je postigao 10 i predvodi listu strijelaca

Premijer liga za Kadete

Od 19 pogodaka Zrinjskog, Antonio Prskalo je postigao 10 i predvodi listu strijelaca

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 6. kola Premijer lige za kadete, a u jednom od derbija mladi fudbaleri Zrinjskog savladali su Željezničar.

Slavili su Plemići rezultatom 4:2, a duel je obilježio trenutno ponajbolji bosanskohercegovački mladi fudbaler Antonio Prskalo.

Osim izvanredne partije Prskalo je postigao pogodak direktno iz kornera, baš kao što je nekada Pod Bijelim Brijegom i na Poljudu golove zabijao legendarni Baka Slišković.

Ovim pogotkom mladi Prskalo, koji je karijeru počeo u Međugorju da bi potom otišao u Hajduk odakle je stigao u Zrinjski, došao je do brojke od 10 postignutih golova i trenutno je prvi topnik kadetske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Prati ga mladi fudbaler Sarajeva Nermin Bjelonja koji je postigao dva manje i kako sada stvari stoje, između njih dvojice vodit će se bitka za najboljeg strijelca.

Pet pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone postigao je David Čamber (Zrinjski), dok su po četiri postigli Amin Alagić (Velež), Vukašin Daničić (Borac), te Neriman Kočević (Željezničar).

Promo

Top Komentari

Realist
Uzdižemo školu nogometa imamo par stvarno dobrih igrača u najavi
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi