Od anonimusa do igrača za kojeg se otimaju velikani
Foto: EPA

Nekada su se svi otimali za Maguirea

Od anonimusa do igrača za kojeg se otimaju velikani

M. Šljivak

Četiri tima iz samog vrha engleske Premier lige zainteresovana su za dovođenje defanzivca Leicestera Harryja Maguirea.

Kako navode engleski mediji, interes za sjajnog 25-godišnjeg fudbalera pokazali su gradski rivali iz Manchestera, City i United, te londonske ekipe Arsenal i Tottenham.

Sve bi ove ekipe radi vidjele Maguirea u svojim redovima. Ipak, za to će morati dobro da otvore novčanik jer rukovodstvo Leicestera za usluge ovog fudbalera traži minimalno 50 miliona funti.

Za sada oba tima iz Manchestera su spremna da plate ovu cifru, pa se vrlo lako može očekivati da Maguire u budućnosti obuče dres neke od ovih ekipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Maguire ove sezone igra zaista čudesno. Niko se nije nadao da će zablistati čovjek i za mnoge potpuni anonimus koji je stigao iz Hull Cityja, ali to se na kraju desilo.

Postao je 25-godišnji štoper i reprezentativac Engleske i vjerovatno će biti među putnicima na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi