Odbrojani sati Ernestu Valverdeu!

Barca traži novog trenera

Odbrojani sati Ernestu Valverdeu!

A. Čaušević

Ernestu Valverdeu su odbrojani sati kao treneru Barcelone. Ubijeđeni su u to španski mediji. 

Rukovodstvo Barcelone je već saopštilo odluku Valverdeu da više neće biti trener Barcelone nakon što je prethodne dvije i pol godine obavljao tu funkciju.

Catalunya Radio izvještava da je Barcelona već počela pregovore s 55-godišnjim trenerom oko raskida saradnje.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz u polufinalu španskog Superkupa. Barca je vodila s 2:1 protiv Atletica, ali su na kraju Jorgandžije slavile sa 3:2.

Za sada se samo nagađa ko će naslijediti Valverdea. Prva opcija je bio Xavi Hernandez, ali je legendarni igrač odlučio da ostane u Al Saddu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao jedna od opcija se spominje i Maurizio Pochettino koji je trenutno bez posla, ali bivši trener Espanyola je već rekao da nikad neće trenirati Barcelonu.

Valverde je na Nou Camp stigao 2017. godine, osvojio je dvije La Lige, dok je u Ligi prvaka zabilježio razočaravajuće i bolne poraze.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rizzle84
Molim redakciju da za pola sata opet objavi ovaj ili sličan članak, čisto da ne zaboravimo ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi