Sarri objasnio razloge odluke da Pjanića ostavi na klupi

Bh. reprezentativac sinoć nije igrao

Sarri objasnio razloge odluke da Pjanića ostavi na klupi

E. Škorić

Juventus je u subotu navečer jedva osvojio bod protiv Atalante u Torinu (2:2).

Stara dama je u samoj završnici još jednim golom Cristiana Ronalda s penala došla do boda koji bi mogao da bude jako važan u borbi za Scudetto.

Juve je u slaboj formi u posljednje vrijeme, a poraz od Milana, pa jedva osvojen bod protiv Atalante potvrđuju takve navode. Postoji veliko nezadovoljstvo kod navijača zbog pojedinih odluka Maurizija Sarrija i načina na koji njegov Juve igra, a također mnogi su se iznenadili što je Miralem Pjanić presjedio duel s Atalantom.

"Pjanić je imao problem s aduktorom, nije bio u sjajnoj formi, tako da nisam htio ništa prepuštati slučaju i riskirati neku ozbiljniju povredu mišića jer se igra svaka tri dana, pa smo zato donijeli takvu odluku", rekao je Sarri.

Govorio je i o slabijoj formi Juventusa i teško ostvarenom remiju protiv Atalante koja igra u najboljoj formi od svih ekipa u Evropi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Trenutno je svima teško igrati protiv Atalante, a ne samo nama. Imali su devet uzastopnih pobjeda. Večeras smo bili oštriji nego na San Siru, ekipa se bolje držala tokom 90 minuta i bila je dosljedna. Drugo poluvrijeme smo bili bolji, preuzeli smo kontrolu kada smo primili drugi gol. Uspjeli smo biti manje pasivni u odnosu na prvo poluvrijeme, bili smo energičniji i lakše smo stvarali napade i oduzimali lopte protivniku. Moramo biti zadovoljni na kraju jer smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi", dodao je italijanski stručnjak.

Juve ima osam bodova prednosti nad ekipom Lazija i devet nad ekipom Atalante na šest kola do kraja, pa je sve izvjesnije da će Stara dama nastaviti dominaciju u Italiji. Za tri dana Torinezi gostuju Sassuolu i Pjanić bi trebao biti starter u tom duelu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zaboti janos
Smjesno da koristis,vozas auto a prodato.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi