Empoli i Udinese upisali jako bitne gostujuće pobjede i nastavili borbu za opstanak

Posljednja dva kola će odlučivati ko napušta Seriju A

Empoli i Udinese upisali jako bitne gostujuće pobjede i nastavili borbu za opstanak

S. Pašalić, foto: EPA

Empoli je u 36. kolu italijanske Serie A stigao na gostovanje kod ekipe Sampdorije i stigao do važne pobjede od 2:1.

Sampdoriji je ovo bila potpuno nebitna utakmica s obzirom da se nalazi na 9. mjestu, dok je Empoliju bila potrebna pobjeda da bi nastavio borbu za opstanak.

Gosti su do vodstva stigli u 56. minuti kada je Farias nakon jedne akcije petom sjajno pogodio za 1:0.

U 75. minuti gosti su dobili penal, Caputo je šutirao pravo u golmana Sampdorije, a na odbijenu loptu je natrčao Di Lorenzo i poslao loptu u mrežu za 2:0.

U 91. minuti Sampdoria je supjela smanjiti na 2:1 također iz penala, a gol je postigao Fabio Quagliarella. Rade Krunić je odigrao cijeli meč za ekipu Empolija.

U drugoj utakmici Udinese je također upisao važnu pobjedu od 3:1 na gostovanju kod Frosinonea.

Gosti su poveli golom Okake u 11. minuti, a u 41. minuti Samir je povećao vodstvo na 2:0. Samo četiri minute kasnije sve je bilo riješeno kada je Okaka ponovo pogodio za 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 85. minuti domaći su uspjeli smanjiti na 3:1, a strijelac je bio Dionisi.

Situacija na dnu tabele je jako zanimljiva. Udinese je na 16. mjestu sa 37 bodova, Genoa je na 17. sa 36, dok je Empoli na 18. mjestu sa 35 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi