Ova situacija jasno pokazuje zašto je Kolumbija sinoć pobijedila Argentinu
Čak tri igrača su u jednom trenutku okružila Lionela Messija

Lionel Messi je bio igrač kojeg su Kolumbijci pratili u stopu

Ova situacija jasno pokazuje zašto je Kolumbija sinoć pobijedila Argentinu

S. Pašalić

Argentina je sinoć poražena u prvoj utakmici na ovogodišnjoj Copa Americi od Kolumbije sa 2:0.

Kolumbija je bila bolja ekipa praktično tokom cijelog meča te je na kraju golovima Martineza u 71. i Zapate u 86. minuti stigla do sva tri boda.

Argentinci su još jednom razočarali svojim blijedim izdanjem, a koliko su loše igrali govori činjenica da u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola.

Početkom drugog poluvremena Argentina je zaigrala malo bolje, ali kada se uzme u obzir da je pored svih velikih imena u napadu, Leandro Paredes imao najbolje prilike da postigne gol, onda je jasno koliko je stvar bila loša.

Lionel Messi je zbog svoje nevjerovatne sezone u Barceloni naravno bio u fokusu igrača Kolumbije, a koliko su ga ozbiljno shvatili najbolje ilustruje situacija iz 60. minute kada su čak tri igrača krenula u istom trenutku da zaustave Messija.

Argentinac je pokušavao sve da riješi sam dok su njegovi saigrači bili nemoćni te su mu samo dodavali loptu.

Top Komentari

realno_govoreci
Koliko god Messi bio veliki igrac takodje je i veliki problem.Jer igra svakig tima se bazira na njemu.Doslo je vrijeme kada se takticki ovakvi igrac lahko zaustavljaju i to predstavlja problem za timove u kojima igra.
0 8
mer12
Zapata se suocava sa Kulibalijem, Skrinjarem, Romagolijem, Calinijem i zabija golove i ne cudi me da mu je trebalo 2 minute da ima zabije usao je 86. min. da je prije bila bi trica, smijesna odbrana i golman Argentine onaj Otamendi je 0 od stopera nesto kao Pike ...a golmana imaju boljeg a to je golman Udinesea i De Paul pored Messija najbolji igrac Argentine ,Lautaro 7 meceva za Argentinu 4 gola i sjedi na klupi dok igra Agurero koji je zabio 0 golova...smijesno.Ikardi ne igra Messi ga ne voli ovi Argentinci nisu normalni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi