Odbijen zahtjev Juventusa, Interu ostaje titula iz 2006. godine
Juventus je pehar šampiona Italije podizao čak 36 puta, ali zbog dvije oduzete titule zvanično su im upisane 34 titule najboljeg italijanskog fudbala (Foto: EPA)

Vrhovni sud donio odluku

Odbijen zahtjev Juventusa, Interu ostaje titula iz 2006. godine

M. Šljivak

Vrhovni sud Italije odbio je zahtjev Juventusa u kojem je torinski velikan tražio da se Interu oduzme titula koju je tim iz Milana osvojio 2006. godine nakon njihovog izbacivanja iz lige 

Bianconerima su nakon velikog skandala o namještanju utakmica (Calciopoli) oduzete titule iz 2005. i 2006. godine, a ekipa je izbačena u Seriju B.

Pored njih 30 poena je oduzeto Milanu Fiorentini i Laziju, a kažnjena je još i Parma, pa je titula na kraju dodijeljena ekipi Intera, koji je potom 2011. godine optužen da je imao ulogu u velikom skandalu u namještanju.

Torinski tim je zatim putem suda tražio da se Interu također oduzme titula. Žalili su se na više nivoa, ali na kraju je Vrhovni sud Italije odlučio da odbije njihov zahtjev jer je slučaj previše star da bi se o njemu odlučivalo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je i prije dvije godine tražio odštetu od 400 miliona eura zbog narušenog ugleda i nakon što su dokazali da u dobrom dijelu skandala nisu učestvovali, ali je i ta žalba odbijena.

Interu tako ostaje Scudetto iz 2006. godine, ali bez obzira na sve Juventus je i dalje uvjerljivo najtrofejniji italijanski tim.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi