Odbijena Liverpoolova ponuda od 70 miliona eura za Kloppovu veliku želju
(Foto: EPA) Felix je ove sezone odigrao 17 utakmica za Benficu u svim takmičenjima, te je postigao šest golova i upisao jednu asistenciju...

Benfica zna koliko želi za svog dragulja

Odbijena Liverpoolova ponuda od 70 miliona eura za Kloppovu veliku želju

Nekoliko velikih evropskih klubova, uključujući Liverpool i Manchester City, već neko vrijeme prati mladog fudbalera Benfice Joaa Felixa.

Joao Felix, 19-godišnji ofanzivac, je tek ljetos prekomandovan u prvi tim Benfice, ali mu je jedna polusezona bila dovoljna da pokaže svoj raskošni talenat.

Ovaj sjajni mladi fudbaler je zapao za oko i Jurgenu Kloppu, a Correio de Manha tvrdi da je Liverpool uputio zvaničnu ponudu Benfici za njegov transfer.

Navodno je ponuda bila teška skoro 70 miliona eura, ali su je čelnici portugalskog kluba glatko odbili.

Naime, Felix je nedavno produžio saradnju sa Benficom, a njegova otkupna klauzula iznosi blizu 120 miliona eura, pa je jasno da će Redsi morati itekako odriješiti kesu ne bi li ga doveli u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da je kojim slučajem Benfica prihvatila Liverpoolovu prvu ponudu, Felix bi postao treći najskuplji igrač u historiji Redsa, nakon Van Dijka i Alissona.

Joao Felix je ove sezone odigrao 17 utakmica za Benficu u svim takmičenjima, te je postigao šest golova i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Jel to isti onaj Klopp sto okolo kao kakva baba se zali na to koliko ostali trose ?
3 0
dadopd
Klop je pravi trener ne kao ovi Unitedu pravi levati.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi