Oddo dobio otkaz u Udineseu, vjerovatno ga nasljeđuje Tudor

Promjena na klupi tima iz Udina

Oddo dobio otkaz u Udineseu, vjerovatno ga nasljeđuje Tudor

Italijanski strateg Massimo Oddo danas je zvanično dobio otkaz na klupi Udinesea, saopštio je ovaj klub. 

Ovo je sasvim logičan slijed događaja nakon što je klub iz Udina zabilježio nevjerovatnih 11 uzastopnih poraza u Seriji A. To je Udinese spustilo na 15. poziciju sa samo četiri boda više od opasne zone.

"Udinese Calcio zvanično saopštava da je otpustio Massima Odda i njegove saradnike sa mjesta trenera prvog tima. Klub im se zahvaljuje na svemu", navodi se u kratkom saopštenju iz Udinesea.

Italijanski mediji prenose da će njegov nasljednik biti hrvatski strateg Igor Tudor koji bi trebao potpisati ugovor do kraja naredne sezone. Tudor bi do kraja dana trebao zvanično biti predstavljen u novom klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Oddo je u dosadašnjem dijelu karijere vodio Pescaru dvije godine, nakon čega je prošlog ljeta sjeo na klupu Udinesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi