Oddo: Džeko je moćan, jedan takav je nedostajao Romi

Bivši igrač Lazija i Milana hvali Dijamanta

Oddo: Džeko je moćan, jedan takav je nedostajao Romi

Nekadašnji fudbaler Lazija, Milana i Bayerna Massimo Oddo danas radi kao trener u italijanskom drugoligašu Pescari.

Ovaj 39-godišnjak je za Sky Sport prokomentarisao neke transfere koji su ove godine realizovani u Seriji A, a posebno se dotakao Džekinog prelaska u Romu.

"Edin Džeko je veliki fudbaler. Moćan je, i mislim da je jedan takav godinama nedostajao Romi. On ima veliko međunarodno iskustvo i može pomoći Romi u ostvarivanju nekih ciljeva koji im do sada nisu polazili za rukom", rekao je Oddo, i dodao:

"On je tip napadača koji može igrati i sam, i u paru. Totti je legenda Rome ali mislim da će mu, s obzirom na godine, biti teško izdržati sve napore tokom cijele sezone. Džeko će sigurno biti ogromno pojačanje za Romu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Massimo Oddo je svojevremeno nastupao i za reprezentaciju Italije, za koju je odigrao 34 utakmice. Od aktivnog igranja fudbala oprostio se 2012. godine, a posao u Pescari mu je prvi trenerski angažman u karijeri.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.