Odluka napravljena prije pet godina je promijenila De Ligtovu karijeru

Defanzivac nastupa za Juventus

Odluka napravljena prije pet godina je promijenila De Ligtovu karijeru

A. Čaušević

Matthijs De Ligt je definitivno najbolji mladi štoper na svijetu, međutim talentovani Nizozemac treba još mnogo toga da nauči da bi bio u rangu s najboljim.

De Ligt je prošlog ljeta stigao iz Ajaxa u Juventus za 80 miliona eura. S obzirom na tešku povredu Giorgija Chiellinija Maurizio Sarri ga je odmah bacio u vatru što je 20-godišnjak odlično iskoristio.

Nizozemac ima priliku da trenira s Chiellinijem i Leonardom Bonuccijem koje kako kaže smatra najboljim.

"Bonucci i Chiellini su defanzivci s toliko iskustva. Pokušavam da učim od njih. Nevjerovatno je igrati s najboljim na svijetu. Svakog dana nastojim da napredujem", kazao je De Ligt.

Mladog defanzivca krase odlična tehnika i vrlo dobra pas igra. To je rezultat igranja u veznom redu do njegove 15. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Do 15. godine igrao sam ofanzivnog veznog, postizao sam golove i asistirao, onda su me vratili nazad. To mi se na počeku nije sviđalo, ali kada razmislim to je bio preokret za moju karijeru."

"Sve ekipe su počele da grade igru iz zadnje linije, potrebni su defanzivci s dobrom tehnikom i iskustvo iz sredine terena mi je pomoglo da popravim tehniku", otkrio je De Ligt.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi