Pipita novim potezom dodatno podgrijao špekulacije o povratku u River

Neka protumači kako ko hoće

Pipita novim potezom dodatno podgrijao špekulacije o povratku u River

Napadač Juventusa Gonzalo Higuain u posljednje vrijeme dovodi se sve više u kontekst povratka u rodnu Argentinu odnosno ponovnog igranja za River Plate.

Popularni Pipita takve špekuklacije dodatno je pogrijao tako što je jučer pomoću video tehnologije održao lekciju mlađim uzrastima Rivera.

On je putem videokonferencijskog linka davao savjete mladim igračima poznatog argentinskog kluba o taktičkom treningu te je također odgovarao na njhova pitanje, prenosi časopis Ole.

Podsjetimo, on boravi u rodnoj Argentini već nekoliko sedmica gdje brine o bolesnoj majci i u Italijanskim medijima se piše kako nema namjeru da se vrati u Torino.

Ipak, nešto drugačiju verziju priče iznio je ovih dana njegov otac Horhe koji je kazao kako će Pipita ostati član Stare dame do isteka ugovora, a on traje još godinu i pol dana.

"Mogu vam reći da će Gonzalo ostati u Juventusu i do kraja ispoštovati ugovor", poručio je on.

Sigurno je da bi igranje za River pomoglo Higuainu tako što bi na taj način mogao biti bliže majci koja je u izuzetno teškom stanju, ali ostaje nam da vidimo da li će do transfera zaista i doći.

Potražite više informacija na temu Serie A:

32-godišnjak je već bio član Rivera iz kojeg je i stigao u Evropu. Prvo je na Starom kontinentu igrao za Real Madrid, pa potom za Napoli, Juventus, Milan i Chelsea.

Ove sezone upisao je osam golova uz isto toliko asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi