Određen sudija za meč BiH - Belgija

Callum dijeli pravdu

Određen sudija za meč BiH - Belgija

Midhat Šljivak

Bosna i Hercegovina odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra protiv Belgije 7. oktobra na Grbavici.

Belgijanci u glavni grad naše zemlje dolaze po nastavak serije pobjeda i sigurno su u ovom susretu veliki favoriti s obzirom na to kakav sastav imaju.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je i ime sudije koji će dijeliti pravdu na ovom meču. Priliku da sudi utakmicu dobio je poznati škotski arbitar William Collum, a pomoćnici će mu biti Connor Francis, Ross Douglas i Beaton John.

Collum je veoma poznat sudija s evropskih terena. Znak FIFA nosi od 2006. godine, a konstantno je sudio veoma dobre i jake utakmice kako u Ligi prvaka i Evropskoj ligi, te u kvalifikacijama za velika takmičenja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč BiH - Belgija igra se 7. oktobra s početkom od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi