Određen termin: Kada će se igrati veliki derbi Juventusa i Intera?

Utakmica koja bi mogla odlučiti prvaka

Određen termin: Kada će se igrati veliki derbi Juventusa i Intera?

Endin Čaušević

Juventus i Inter sutra su na Allianz stadionu trebali igrati veliki derbi u okviru 26. kola Italijanske Serije A.

Derbi Italije trebao se igrati pred praznim tribinama zbog pojave koronavirusa na sjeveru Italije. Prije nekoliko dana je odlučeno da se meč igra bez navijača kako bi se na taj način zaustavilo širenje korova virusa, no sada smo dobili novi obrat.

Naime, čelnici Serije A odlučili su da odgode sve mečeve koji su se u ovom kolu trebali igrati pred praznim tribinama uključujući i derbi Juventusa i Intera koji je na rasporedu bio sutra u 20:45 sati.

Pored ovog meča odgođene su još utakmice Udinese - Fiorentina, Milan - Genoa, Parma - SPAL i Sassuolo - Brescija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, već sada je poznato da će se ove utakmice naknadno odigrati 13 maja, odnosno na kraju sezone. To bi moglo biti veoma zanimljivo jer se Juventus i Inter bore za Scudetto, te bi bilo zaista odlično ukoliko bi njihov direktni duel odlučio prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti