Odgođen Derby d'Italia!

Konačna odluka

Odgođen Derby d'Italia!

Strah od širenja koronavirusa, koji se već odavno pojavio u Italiji i odnio više ljudskih života, je unio "pometnju" i u Seriju A.

Virus se prvobitno pojavio na sjeveru Italije, pa se taj dio i dalje smatra najrizičnijim za priređivanje sportskih dešavanja.

Prije par dana je tako odlučeno da će se nekoliko utakmica 26. kola Serije A odigra pred praznim tribinama.

Iako zabrinutosti zbog širenja koronavirusa postoje, mnogi su s negodovanjem prihvatili ovakvu odluku jer bi igranje pred praznim tribinama značilo finansijske gubitke za klubove.

Također, mogli su se čuti komentari da Derby d'Italia, duel Juventusa i Intera, koji se trebao igrati u nedjelju gubi draž zbog praznih tribina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, sada stiže nova vijest. Sve utakmice koje su se prvobitno trebale odigrati pred praznim tribinama su odgođene.

Među njime je i Derby d'Italia koji se trebao igrati sutra od 20:45h. Odgođeni su i mečevi Milan - Genoa, Parma - SPAL, Udinese - Fiorentina i Sassuolo - Brescia.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
BULL ****. Super baš da vidimo kada ćete naći vremena da odigrate sve utakmice?! Ima KUP, seria A, UEFA-ine tekme....eh baš da vidimo kako ćete upakovati sve da se završi prije EURA. E čuj zbog KOLONA virusa? Pa evo imam i ja temperaturu 38.8 i taman se skockao da ih gledam a oni o KORONI. Jbg
5 4
Sloboda
Više zbog para a ne zbog virusa, mogli su igrati pred praznim tribinama
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi